COVID-19 TESZTELÉS 24.04.2021

Dátum

COVID-19 TESZTELÉS Diósförgepatonyban

2021. április 24.

Diósförgepatony község tudatja a lakossággal, hogy egy COVID-19 tesztelési pontot hoz létre a helyi kultúrház épületében. A tesztelési pont egy napon, 2021. április 24-én, szombaton, 08:00 - 11:45 és 13:00 - 17:45 óráig üzemel. A teszteléshez szükséges a személyazonossági igazolvány.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy pénteken NEM tesztelünk!

A tesztelésen a Diósförgepatonyban állandó vagy átmeneti lakhellyel rendelkező személyek az ütemterv szerint lesznek tesztelve. Akinek munkavégzés vagy egyéb ok miatt sürgős a tesztelés, az kihasználhatja a reggeli 8:00 és 8:30 közötti idősávot, vagy az esti 17:25 és 17:45 közötti idősávot.

A várakozás elkerülése érdekében az ütemterv betartása határozottan javallott!  Az ütemterv be nem tartásával saját magának okoz kényelmetlenséget!!

A kijelölt idősávra beosztott utcák lakosai előnyt élveznek!

A Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda értesíti a szülőket, hogy április 19-től a jelenléti oktatás a következőképpen alakul:

 1-4. évfolyam - naponta, órarend szerint, 5-7. évfolyam - 5 tanuló + 1 tanár csoportban, 8-9. évfolyam - naponta, órarend szerint. Az iskolába járáshoz továbbra is 7 napnál nem régebbi negatív teszteredmény bemutatására van szüksége az 1-4 -es gyermek egyik szülőjének, a felső tagozatos gyermeknek és egyik szülőjének, valamint az iskola alkalmazottainak is.

A tesztelés nem ajánlott egészségi, testi vagy egyéb fogyatékkal élő embereknek, továbbá időseknek 65 év felett és a lakosság más, veszélyeztetettebb csoportjainak, abban az esetben, ha csak otthoni környezetben tartózkodnak és nem tartanak szoros társadalmi kapcsolatot. A tesztelés korlátozásai alól a 10 év alattiak és 65 év felettiek mentesülnek. Nem vehetnek részt azok a személyek és a velük egy háztartásban élők sem, akik a pozitív teszteredmény miatt épp karanténban vannak!