2023. szeptember 14. 19:00 Kakukktojás 2. (Ifjú Szívek)

Dátum

A Csemadok diósförgepatonyi alapszervezete szeretettel hív és vár minden kedves érdeklődőt az idén ősszel megrendezésre kerülő Színházi pezsgés Diósförgepatonyban elnevezésű eseménysorozatra.
A kezdeményezés célja visszahozni a színházi életet Diósförgepatonyba, lehetőséget biztósítva a színház szerelmeseinek a minőségi előadások látogatására itt, a lakóhelyükön. A helyi kultúrház hajdanán kőszínháznak is otthont adott, melyben a diósförgepatonyi Csemadok színtársulata önálló színházi esteken szórakoztatta Diósförgepatony valamint a környékbeli falvak lakosságát. Ennek fényében várjuk mindenekelőtt a diósförgepatonyiakat, de hívogatjuk a környékbeli falvak lakosait is.
A meghívott előadók között Szlovákia legkiválóbb magyar színházi társulatai szerepelnek, ezzel is biztosítva a garantált minőségi szórakozást.

A belépés a Csemadok Diósförgepatonyi Alapszervezetének tagjai számára ingyenes, a tagsággal nem rendelkezők számára a nagyon baráti 7 eurós jegyárat sikerült bebiztosítani. További információk és jegyek elővételben a diósförgepatonyi községházán kaphatóak

A program :

2023. szeptember 14. 19:00
Kakukktojás 2. (Ifjú Szívek)
( https://ifjuszivek.sk/.../kakukktojas-2-tisztelges-magyar...)

2023. október 12. 19:00
Fűje sarjad mezőknek (Csavar színház)
( https://www.jokai.sk/repertoar/Fuje-sarjad-mezoknek--461)

2023. november 8. 19:00
Spiró György: Prah (Jókai színház)
( https://www.jokai.sk/repertoar/Prah--422)


Az esemény a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériumának Kissebségi kultúrát támogató alapjának (Fond na podporu kultúry národnostných menšín, KULTMINOR), valamint Diósförgepatony község önkormányzatának támogatásával valósulhat meg.